Aláírták a szerződést, indulhatnak a munkálatok Nyomtatás E-mail

szerzodesalairas_1.jpgMegújul a tatabányai telephelyen lévő nagycsarnok és a raktárépület. Hőszigetelés kerül a falakra, kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik a fűtési- és melegvíz-ellátó rendszert és szabályozhatóvá teszik azt. A KEOP-5.3.0/A/09-2010-0422 jelű pályázaton elnyert 103 millió forintos forrás a teljes bekerülési költség hetven százalékát teszi ki.

A kivitelezői munkákra kiírt közbeszerzési pályázat nyertese a veszprémi székhelyű Vemévszer Építő- és Szerelőipari Kft. lett. A szerződés aláírására szeptember 19-én, hétfőn került sor (fotónkon kivitelező részéről Szűcs István ügyvezető, a Vértes Volán Zrt. főmérnöke Füzi Sándor, és Németh Tamás vezérigazgató).

Az idén húsz esztendős, összesen 140 fős cég nevéhez olyan kivitelezői és egyben üzemeltetői munkák kapcsolódnak, mint például a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vagy a Veszprém Aréna.

A Vértes Volán Zrt. tatabányai telephelyén most kezdődő projekt célja a létesítmények hőtechnikai tulajdonságainak javítása. Ezzel együtt gazdaságosabban üzemelhetnek a hőtermelő berendezések, csökkenhet a fűtési hőveszteség és a CO2 kibocsátás.

 

Az összességében 147 milliós beruházás során összesen 3700 négyzetméternyi födémre, valamint 1250 négyzetméternyi homlokzati felületre kerül szigetelés. 286 ablakot, 22 ajtót, és 4 garázskaput cserélnek ki. Erre azért van szükség, mert az épületek nem felelnek meg a mai kor követelményeinek. A korszerű építési és környezetvédelmi szabványokhoz képest két- háromszoros energiamennyiség felhasználásával lehet biztosítani a munkavégzéshez szükséges feltételeket.

A még az idén megvalósuló beruházások három év alatt megtérülnek, ha csak az anyagiakat tekintjük. A pénzügyi tényezőkön kívül pedig a munkakörülmények javulása kollégáink számára már a munkálatok befejezése után érzékelhető lesz.

szerzodesalairas.jpg